Ezine.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Таранка по рибарски

Таранка по рибарски

СоняСоня
Новак
1347
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2

Необходими продукти

  • таранка - 500 грама
  • царевично брашно
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете таранката и я измийте старателно. Най-добре е да я оставите да престои във вода, за да се изтече кръвта.

Отцедете хубаво рибата и осолете.

Загрейте олиото на умерен огън. Оваляйте всяка риба в царевичното брашно и изпържете до приятен златист загар.

Поднесете пържената риба с резени лимон.

Таранката по рибарски е готова.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: