Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Рибена чорба»Украинска рибарска супа

Украинска рибарска супа

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Украинска рибарска супа1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Ако сте в настроение на украинска рибарска супа, имаме точната рецепта за нея"

Необходими продукти

  • пъстърва - 400 г филе
  • скумрия - 400 г филе
  • сьомга - 500 г филе
  • хек - 500 г филе
  • лук - 1 глава
  • картофи - 8 бр. сварени
  • копър - 1 връзка
  • дафинов лист - 1 бр.
  • водка - 100 мл
  • сол - 3 щипки
  • черен пипер - 10 зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и дафиновият лист се заливат с 2 литра вода и се варят 10 минути.

Пъстървата, скумрията, сьомгата и хекът се нарязват на едри парчета и се варят в бульона 20 минути, като периодично се сваля пяната.

Картофите се обелват, нарязват се на кубчета и се добавят в супата. Вари се още 10 минути и се добавя сол и черен пипер.

Сваля се от котлона и се оставя под капак 10 минути. Добавя се водката и супата се разпределя в чинии. Поръсва се със ситно нарязан копър.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: