Ezine.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Хрупкава пържена таранка за мезе

Хрупкава пържена таранка за мезе

EfrosiaEfrosia
Джедай
5062k11
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3

Необходими продукти

  • риба - около 1500 грама дребна таранка
  • сол
  • брашно - за овалване
  • лимонов сок - от 3 лимона
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изберете дребна таранка. Почистете я от главите, люспичките и вътрешностите. По желание може да я оставите и цяла, като само почистете вътрешностите.

По-едрите рибки нарежете на две. Посолете хубаво рибата и оваляйте в брашно. Оставете да престои така 30-тина минути.

Загрейте олио и изпържете таранката.

Поднесете пържената риба с лимонов сок.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: