Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Мидена чорба по рибарски

Мидена чорба по рибарски

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
103614
Мидена чорба по рибарски1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8

Необходими продукти

  • миди - 3.5 кг пресни
  • лук - 1 глава
  • целина - 1 глава
  • моркови - 5 бр.
  • ориз - 2 к.ч.
  • домати - 3 бр.
  • лимон - 1 бр.
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 400 г
  • брашно - 1 к.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • сол - 1 с.л.
  • чесън - 1/2 глава
  • дафинов лист
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бланширайте почистените миди в тенджера без вода. Извадете мидените ядки и ги почистете от влакната. Прецедете добре бульона от бланширането.

Измийте старателно мидените ядки и ги покрийте с бульона. Сложете в загрятата мазнина дребно накълцания лук, рендосаните моркови, чесъна, целината и дафиновия лист.

Залейте зарзавата с останалата част от бульона (от мидите). След като кипне, прибавете и мидените ядки. Варете 18 минути.

Прибавете нарязаните на дребно домати и ориз. Когато оризът омекне, отдръпнете чорбата от огъня. Застройте с кисело мляко, брашно и яйца. Овкусете с лимон и черен пипер.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: