Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Боб чорба»Боб чорба по ловджийски

Боб чорба по ловджийски

Боб чорба по ловджийски1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Щом е по ловджийски, да знаете, че в боба гарантирано ще има и мръвка"

Необходими продукти

  • бекон - 100 г или свински гърди
  • наденица - 1 бр. ловджийска
  • кренвирши - 2 бр.
  • боб - 500 г от консерва
  • домати - 800 г от консерва
  • лук - 1 глава, кромид
  • босилек - 2 - 3 с.л. пресен или магданоз
  • чубрица - 1 ч.л. суха
  • черен пипер - на вкус, смлян
  • захар - 1 с.л. по желание
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете бекона на тънки ленти, стопете сланинестата му част в голяма тенджера, добавете обеления и наситнен лук и го запържете в получената мазнина до прозрачност.

Ловджийската наденица и кренвиршите нарежете на кръгчета и ги сипете при лука.

Добавете настърганите или смлени домати, захарта, налейте 2-3 ч.ч. вода и варете 6 мин.

Отцедете боба, изплакнете го, оставете го да се отцеди добре и го прибавете заедно с чубрицата в тенджерата.

Оставете боб чорбата да заври отново, подправете я на вкус със сол и черен пипер и я поднесете с накълцания босилек.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: