Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Зеленчукова супа»Бяла чорба по черногорски

Бяла чорба по черногорски

Бяла чорба по черногорски1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Плътна зеленчукова чорба, която много ще допадне на любителите на вегетарианските супи и не само на тях"

Необходими продукти

  • масло - 4 с.л. краве или олио
  • брашно - 2 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • За бульона
  • зеле - 1/4 глава
  • картофи - 2 - 3 бр.
  • моркови - 3 бр.
  • пащърнак - 1 малък корен
  • лук - 1 глава, кромид
  • магданоз - 1 - 2 корена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете в половината масло едро нарязаните зеле, моркови, магданоз, пащърнак, картофи и лук, налейте 1, 5 л вода и варете, докато зеленчуците омекнат, след това посолете, разбъркайте и прецедете бульона.

Отделно в останалото масло изпържете брашното и когато стане светложълто, махнете тенджерата от огъня и налейте бульона.

С дървена лъжица разбъркайте добре, върнете тенджерата на огъня и варете чорбата 10-ина мин, след което я поръсете с черен пипер и я поднесете.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: