Начин на приготвяне
Нарежете всички зеленчуци на парчета, след като ги почистите.
Сложете голяма тенджера с вода да кипне и сварете 2 вида риба.
След това я извадете и в същата тенджера сложете зеленчуците да се варят.
Почистете рибата от кости при нужда.
Накъсайте или нарежете бялата риба и сьомгата на парчета.
След като зеленчуците поомекнат, добавете рибата, малко зехтин и всички подправки.
Оставете да поври за още 5-10 минути и свалете от котлона.
Поднесете с резен лимон и накълцан магданоз.
Коментари
1) Не кипвайте водата — поставете рибата в студена вода и пуснете огъня чак тогава, за да се извлекат добре ароматите на рибата.
2) Не си разваляйте манджите със зехтин! Тази чорба е класика, когато е само с извлечената рибна мазнина, но ако решите, добавете към края слънчогледово олио да "плува" отгоре.
3) Риба и картофи не си ходят! Това е закон в кулинарията! Не знам защо в България се слагат картофи към всякакво месо (сигурно за да засищат), но изтънчените кулинари и гастрономи ще ви "уволнят" гозбата при подобна комбинация.