1) Не кипвайте водата — поставете рибата в студена вода и пуснете огъня чак тогава, за да се извлекат добре ароматите на рибата.
2) Не си разваляйте манджите със зехтин! Тази чорба е класика, когато е само с извлечената рибна мазнина, но ако решите, добавете към края слънчогледово олио да "плува" отгоре.
3) Риба и картофи не си ходят! Това е закон в кулинарията! Не знам защо в България се слагат картофи към всякакво месо (сигурно за да засищат), но изтънчените кулинари и гастрономи ще ви "уволнят" гозбата при подобна комбинация.
1) Не кипвайте водата — поставете рибата в студена вода и пуснете огъня чак тогава, за да се извлекат добре ароматите на рибата.
2) Не си разваляйте манджите със зехтин! Тази чорба е класика, когато е само с извлечената рибна мазнина, но ако решите, добавете към края слънчогледово олио да "плува" отгоре.
3) Риба и картофи не си ходят! Това е закон в кулинарията! Не знам защо в България се слагат картофи към всякакво месо (сигурно за да засищат), но изтънчените кулинари и гастрономи ще ви "уволнят" гозбата при подобна комбинация.