Начин на приготвяне
Приготвяме няколко различни вида риба (щука, шаран, риба треска, скумрия). Почистваме я от люспите и я нарязваме на порции.
Нарязваме на ситно лука, чесъна и доматите, Подправяме, заливаме 1.250 л студена вода и кипваме. Намаляваме котлона, наливаме бялото вино, добавяме нарязаните на кубчета домати и варим на тих огън 15 минути.
Добавяме рибата, заедно с главите и кипваме. Оставяме чорбата да се вари на тих огън 15 минути, изваждаме рибата и много внимателно отстраняваме перки, опашки и всички останали кости.
Връщаме месото в така приготвената рибена чорба, добавяме и добре почистения ориз и сваряваме до омекване на ориза. Поднасяме сръбската рибена чорба топла и обилно поръсена с пресен магданоз.