Гръцка рибена чорба

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Гръцка рибена чорба1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • риба - 500 г филе
  • вода - 1.250 л
  • лук - 1 глава
  • праз - 1 стрък
  • моркови - 1 бр.
  • целина - 1/2 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • доматен сок - 6 с.л.
  • прясно мляко - 100 мл
  • брашно - 3 с.л.
  • бяло вино - 200 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - ½ ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В студената вода се добавят ситно нарязаните лук, праз, морков, целина и чесън. Вари се 20 минути.

Прецежда се супата и се добавя доматеният сок. Застройва се с прясното мляко, в което е размито брашното. Вари се отново 10 минути и се слага нарязаното на кубчета рибно филе.

Вари се на слаб огън 8 минути. Накрая се подправя с бялото вино, сол и черен пипер.

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

anastasia
anastasia
Страхотна рецеота
14.04.2014 17:17
1