Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Рибена чорба»Ирландска рибена чорба

Ирландска рибена чорба

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Ирландска рибена чорба1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4-5

Необходими продукти

  • риба - 450 г рибни кости, изрезки, глави
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • масло - 30 г
  • брашно - 30 г
  • прясно мляко - 300 мл
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • лимонов сок - 2 - 3 с.л.
  • дафинови листа - 1 бр
  • черен пипер
  • магданоз - 1 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставете рибните продукти на дъното на тенджерата, залейте със студената вода и сварете на умерен огън. Ще получите богат, ароматен бульон.

Прецедете бульона и добавете в него лук, малко магданоз и останалите подправки.

Запържете брашното в маслото на умерен огън. Когато леко покафенее добавете и 600 мл от рибния бульон, като разбърквате непрекъснато. Варете 5-6 минути на слаб огън.

Отстранете от котлона, застройте с киселото мляко и лимоновия сок. Поръсете с останалия магданоз. По желание може да добавите и от обезкостеното рибно месо.

Рейтинг

4.5
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка: