Постна картофена манджа с артишок

23/04/2021
"Една постна картофена манджичка никога не е излишна на вечеря"
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо31
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и наситнете зелената чушка и лука. Запържете ги в загрятото олио, овкусете със сол, пипер и дафиновите листа.

Добавете към зеленчуците доматения концентрат и настъргания домат. След няколко минути задушаване налейте около 1300 мл вода.

Докато течността заври, вие обелете и нарежете картофите.

Почистете артишока от твърдите външни листа и го нарежете на четвъртини.

Добавете първо артишока към врящата течност, а след 5 минути сипете картофите. Овкусете с девесил и още сол.

Варете манджата до пълна готовност на зеленчуците - необходими са около 20-тина минути.

Поръсете постната манджа с натрошена суха люта чушка и пресен магданоз.

Постната картофена манджа с артишок е готова.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар