Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Мезета»Печен артишок с лимонов дип

Печен артишок с лимонов дип

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k2k
Печен артишок с лимонов дип1 / 2
20/07/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • лимонов сок - 1 с.л.
  • артишок - 2 бр.
  • чесън - 12 скилидки
  • зехтин - 6 с.л.
  • лимони - 1 бр.
  • морска сол
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 200 градуса. Сипете лимоновия сок в купа със студена вода. Нарежете артишока и го накиснете за кратко във водата.

Отцедете и сложете в тава заедно с чесъна. Прибавете половината олио, разбъркайте и поръсете с морска сол. Запечете за 40 минути.

Междувременно направете дипа. Настържете кората от лимона и я сложете в тенджерка с малко вода. Кипнете и задушете с 5 минути. Отцедете кората и я охладете.

Сложете артишока в чиния за сервиране. Обелете скилидките чесън и ги отцедете. Пюрирайте ги и смесете с лимоновата кора. Отцедете сока от лимон и смесете с чесновата смес. Украсете с магданоз и сервирайте.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: