Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Манджи»Постна картофена манджа с артишок

Постна картофена манджа с артишок

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8832k17k
Постна картофена манджа с артишок2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5
"Една постна картофена манджичка никога не е излишна на вечеря"

Необходими продукти

  • чушки - 1 голяма, зелена
  • картофи - 3 големи
  • доматен концентрат - 1 ч.л.
  • артишок - 500 грама
  • домати - 1 голям
  • лук - 1 глава
  • олио - 125 мл
  • девесил - 3 щедри щипки (сух)
  • дафинов лист - 1 - 2 бр.
  • черен пипер
  • сол
  • За гарниране
  • чушки - 1 суха
  • магданоз - 2 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и наситнете зелената чушка и лука. Запържете ги в загрятото олио, овкусете със сол, пипер и дафиновите листа.

Добавете към зеленчуците доматения концентрат и настъргания домат. След няколко минути задушаване налейте около 1300 мл вода.

Докато течността заври, вие обелете и нарежете картофите.

Почистете артишока от твърдите външни листа и го нарежете на четвъртини.

Добавете първо артишока към врящата течност, а след 5 минути сипете картофите. Овкусете с девесил и още сол.

Варете манджата до пълна готовност на зеленчуците - необходими са около 20-тина минути.

Поръсете постната манджа с натрошена суха люта чушка и пресен магданоз.

Постната картофена манджа с артишок е готова.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: