Ezine.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Ципура, пържена на тиган

Ципура, пържена на тиган

Ципура, пържена на тиган
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
20 мин.
Порции
1
"Пържена ципура, която си подхожда с чаша бира и пържени картофки"

Необходими продукти

  • ципура - 1 бр.
  • зехтин - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • За намазване
  • зехтин - 2 с.л.
  • чесън - 1 скилидки
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази вкусна ципура пържена на тиган измийте рибата и поръсете със сол и черен пипер.

Нарежете магданоза и чесъна на дребно. Смесете със зехтина и малко сол.

Разбъркайте и заделете.

В загрят тиган с малко зехтин изпържете ципурата от двете страни, като малко преди да е готова, я намажете със силиконова четка от сместа с магданоза.

Извадете и сервирайте пържената риба веднага, докато е топла.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: