Начин на приготвяне
1. Почистете рибите и отделете 4-те филета. Отстранете останали кости по тях, а кожата им запазете.
2. Обелете и нарежете на тънки филийки скилидките чесън, добре е да са по- големи, защото идеята е да направим хрупкав чипс от тях.
3. Загрейте тиган с малко зехтин и запържете филирания чесън до златисто, като много внимавате да не прегори.
4. Отстранете в чинийка хрупкавия чеснов чипс и в същия тиган сложете още малко зехтин, щипка сол по цялата повърхност и положете филетата от ципура с кожата отдолу. Печете по минута две от всяка страна или в зависимост от дебелината на рибните филета.
Поддържайте огъня силен, за да имате хрупкава златиста коричка и крехка и сочна вътрешност.
5. Извадете рибата в сервировъчни плата, а в тигана с останалата мазнинка изстискайте сокът от лимон. Температурата на тигана трябва да е спаднала, за да не пръска много и да не се изпари изведнъж течността.
6. С това леко сосче залейте ципурата, поръсете със още зехтин, прясно скълцан магданоз и чесновия чипс.
6. Поднесете бързата и лесна ципура на тиган топла, с чаша хубаво бяло вино.
Добър апетит!