Начин на приготвяне
Почистете рибата от вътрешностите и люспите. Намажете със зехтин и сол, включително и в коремчето. В него и върху самите ципури разположете ароматните подправки.
Поръсете дъното на тавата, в която ще печете със зехтин. Сложете рибите и отгоре пръснете останалата мазнина.
Сложете по парченце лимон върху билките, а останалия използвайте, за да гарнирате при поднасяне.
Печете на 200 градуса в предварително загрята фурна за около 30 минути. Тъй като такъв грамаж ципури са по-големички.
За да сте сигурни, че са добре изпечени, погледнете оченцето на рибата, когато побелее, тя е готова.
Не е хубаво да се прекалява с печенето, защото месцето не би останало крехко.
Поднесете тази вкусна печена риба, докато е топла и се радвайте на вкусна, ароматна и лесна вечеря или обяд.
При разпределяне на порциите, отстранете клонките от уханни билки.
Добър апетит!