Ezine.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Пържена скумрия на тиган

Пържена скумрия на тиган

редакция:
Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
3631k1k2
Пържена скумрия на тиган
Снимка: Йозлям Кадирова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Бърза и вкусна скумрия на тиган, която често обичаме да си приготвяме."

Необходими продукти

  • скумрия - 2 бр.
  • лимон - 1 бр.
  • олио - 1 с.л.
  • черен пипер - щипка
  • универсален сос - 1 ч.л.
  • брашно - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме и филетираме подготвената скумрия.

Смесваме сока на 1 лимон с олиото, универсалния сос, солта и черния пипер, разбъркваме.

Намазваме обилно рибата или ако съдът позволява, я поставяме направо там.

Оставяме за 15 минути.

Овалваме рибките в брашно и пържим в грил тиган първо от страната на кожата, а след като придобие златист загар - обръщаме. Подносете готовата скумрия на тиган с любимите картофи соте и салата според сезона.

Вижте също как да си направите вкусна скумрия с ориз и домати или цяла печена на фурна скумрия.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: