Парфе със скир в бурканчета

Кристиан АлександровКристиан Александров
Ентусиаст
316
853
1k
43
29/06/2020
"Душата ликува, щом десертът е парфе със скир "
Приготвяне30 мин.
Готвене1 мин.
Общо31 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо44
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • бисквити - 1.2 пакет, какаови
  • кокосово масло - 1 ч.л.
  • скир - 400 г
  • сметана - 3 с.л. заквасена
  • пудра захар - 3 с.л.
  • ванилия - 2 пакетчета
  • лимонова есенция - 2 капки
  • желатин - 2 пакетчета
  • вода - 2 с.л.
  • За украса
  • ягоди - 10 бр.
  • боровинки - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смиламе какаови бисквити и ги смесваме с кокосовото масло. Сипваме на дъното на малки бурканчета и притискаме леко.

Сипваме скир, сметаната, пудрата захар, ванилията и лимоновата есенция в купа. Разбъркваме.

Разтваряме желатина във водата, загряваме го за 2 секунди в микровълнова и го наливаме в крема. Разбъркваме хубаво и пълним бурканчетата с парфе почти до горе. Прибираме в хладилника за 3-4 часа десерта в бурканчета.

Сервираме нашите леки и вкусни кремчета, украсени с пресния ягодки и боровинки.

Парфе със скир в бурканчета - наслада за душата.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар