Ezine.bg»Рецепти»Закуски и печива»Безглутенови мъфини със скир

Безглутенови мъфини със скир

Росица ПетроваРосица Петрова
Експерт
3732k5k1
Безглутенови мъфини със скир
Снимка: Росица Петрова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
3
"Много вкусни и здравословни безглутенови мъфини със скир, които също така са и нискокалорични. Повече от страхотни!"

Необходими продукти

  • яйца - 2 бр.
  • скир - 100 г
  • топено сирене - 70 г (или кашкавал)
  • сол - 1/2 к.л.
  • чия - 2 с.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • брашно от елда - 30 г
  • слънчогледови семена - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със солта.

Прибавете скира и отново разбъркайте.

Нарежете пушеното топено сирене или кашкавал на дребни кубчета.

Прибавете ги към сместа заедно със семената от чия.

Смесете брашното с бакпулвера и добавете и тях.

Разбъркайте до хомогенна смес.

Разпределете сместа в шест малки форми за мъфини.

Поръсете със слънчогледовите семена и сложете солените мъфини да се пекат в загрята фурна на 180°C с вентилатор за 20 минути.

Много вкусни и здравословни безглутенови мъфини със скир, които също така са и нискокалорични.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: