Начин на приготвяне
Сложете малините заедно със захарта и кората от лимон в подходящ съд на умерена температура за около 15 минути.
След като течността се редуцира до сироп, добавете лимоновия сок и го махнете от котлона.
Пюрирайте готовата смес и я прецедете през фина цедка.
Накиснете желатина в студена вода, за да набъбне.
В друг съд смесете студената сметана заедно с пудрата захар и семенната част от ваниловата шушулка. Разбийте с миксер.
В голяма купа смесете меда, маскарпонето, сметаната и малиновото кули - разбъркайте внимателно и след това прибавете желатина.
Разсипете този плодов мус в чаши за десерт и го охладете след това.
Белият мус с малини и маскарпоне е много вкусен.
По желание преди поднасяне може да добавите пресни плодове.
Да ви е сладко!