Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Шоколадов Крем»Кремче от грухана пшеница без варене

Кремче от грухана пшеница без варене

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
129673131231
03/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • грухана пшеница - 1 ч.ч.
  • течен шоколад - 2 с.л.
  • кокос - 1 пеша кубчета
  • прясно мляко - 2 - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Това шоколадово кремче без варене става много бързо. Може да пропуснете кокоса, а прясното мляко да замените с вода, в случай че нямате.

Първата стъпка от приготвянето на кремче от грухана пшеница без варене е да накиснем зърната във вода. Измиваме ги с няколко води, поставяме ги в буркан и ги заливаме с течност, която да е поне 3 пръста над тях. Оставяме ги така за 12 часа. Трябва да се надуят хубаво и да омекнат.

След това изливаме водата от накисването на зърната. Преместваме груханата пшеница в кана на блендер или чопър. Добавяме течен шоколад, който е на вкус и кокос. Трябва да сложим и малко течност, да за е по-лесно смилането на сместа.

Но внимавайте, ако сложите повече мляко или вода, има риск кремчето да стане много течно и да заприлича на шоколадов шейк.

Смелете до получаване на вкусен шоколадов крем. Разпределете в чаши или купички. По желание може да сервирате с ядки, стружки от шоколад, бонбони или др.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: