Начин на приготвяне
Това шоколадово кремче без варене става много бързо. Може да пропуснете кокоса, а прясното мляко да замените с вода, в случай че нямате.
Първата стъпка от приготвянето на кремче от грухана пшеница без варене е да накиснем зърната във вода. Измиваме ги с няколко води, поставяме ги в буркан и ги заливаме с течност, която да е поне 3 пръста над тях. Оставяме ги така за 12 часа. Трябва да се надуят хубаво и да омекнат.
След това изливаме водата от накисването на зърната. Преместваме груханата пшеница в кана на блендер или чопър. Добавяме течен шоколад, който е на вкус и кокос. Трябва да сложим и малко течност, да за е по-лесно смилането на сместа.
Но внимавайте, ако сложите повече мляко или вода, има риск кремчето да стане много течно и да заприлича на шоколадов шейк.
Смелете до получаване на вкусен шоколадов крем. Разпределете в чаши или купички. По желание може да сервирате с ядки, стружки от шоколад, бонбони или др.