Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Еклери»Еклери с бял шоколадов мус

Еклери с бял шоколадов мус

Румяна СакалийскаРумяна Сакалийска
Ветеран
3191k5187
Еклери с бял шоколадов мус
Снимка: Румяна Сакалийска
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10
"Не можем да преценим дали разкошният вкус идва от шоколадовия мус или от еклерите - май е от комбинацията между двете"

Необходими продукти

  • ЗА ЕКЛЕРИТЕ
  • вода - 1 ч.ч.
  • захар - 2 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • масло - 120 г
  • брашно - 150 г
  • яйца - 5 бр.
  • ЗА ШОКОЛАДОВИЯ МУС
  • сладкарска сметана - 200 г
  • захар - 4 с.л.
  • бял шоколад - 70 г
  • ЗА ДЕКОРАЦИЯТА
  • течен шоколад - 40 г разтопен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изсипваме водата в дълбок съд, добавяме захарта, солта, маслото и оставяме да заври.

След като заври, при непрекъснато бъркане прибавяме брашното.

Полученото тесто оставяме за малко да се охлади и след това прибавяме яйцата едно по едно и разбъркваме с миксер.

Слагаме сместа в сладкарски пош и оформяме кръгли и продълговати еклери в тава, застлана с хартия за печене.

Печем в предварително загрята фурна на 170 градуса за 30-35 минути.

За шоколадовия мус разбиваме сладкарската сметана със захарта и накрая прибавяме предварително разтопения на водна баня бял шоколад.

Когато еклерите се охладят, ги разрязваме леко от едната страна с нож и ги пълним с шоколадовия мус.

По желание украсяваме еклерите с бял шоколадов мус с разтопен течен шоколад.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: