Начин на приготвяне
Пригответе карамела.
За целта сипете захарта в малка тенджерка и я разтопете на умерен огън. Внимавайте да не загори.
Разпределете карамела в купички.
Разбийте с пасатор яйцата.
Сипете млякото, ванилията и захарта в тенджерка. Сложете я на котлона и затоплете, като внимавате да не завира. Свалете млечната смес от огъня.
Натрошете белия шоколад вътре и разбъркайте, за да се разтопи. Оставете да се охлади леко.
Добавете към нея разбитите яйца.
Разпределете сместа в купичките, като не ги пълните изцяло.
Сложете ги в тава с вода и сложете флана да се пече на 150 градуса. След около 60-90 минути е готов, но внмавайте водата да не завира.
Белият шоколадов флан е разкошен десерт!
Ако ти харесва рецептата, опитай и тези изпитани предложения за домашен крем карамел или класическото крем Брюле.