Начин на приготвяне
Пригответе карамела. За целта сипете захарта в касерола и разтопете до карамелизиране.
Сипете карамела в дълбока и широка форма за печене и внимателно разпределете и по стените.
Нарежете франзелата (по-стара) на кубчета и залейте с прясното мляко. Разбъркайте дборе.
Разбийте яйцата и ги смесете със захарта и лимоновата кора. Смесете с хляба и разбъркайте.
Получената млечна смес сипете във формата с карамела.
Изпечете флана на водна баня за около час (фурната е загрята на 180 градуса). Кремът трябва да е добре изпечен отгоре, затова наблюдавайте - може да се наложи времето за печене да се съкрати или удължи.
Извадете и охладете готовия крем. Обърнете върху подходяща чиния и по желание поднесете със сладолед или сметана.
Лимоновият флан с хляб е готов.
Ако тази рецепта ви харесва, вижте как да направите истински крем карамел без шупли.