Лимонов флан с хляб

marcheva14marcheva14
Новак
621483k
Лимонов флан с хляб2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8
"С тази рецепта не само ще оползотворите останалия хляб, но и ще зарадвате цялото семейство с много вкусен крем"

Необходими продукти

  • прясно мляко - 850 мл
  • франзела - 300 грама
  • яйца - 7 броя
  • захар - 200 грама
  • захар - 100 грама (за карамел)
  • лимонова кора - 1 с.л. настъргана
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе карамела. За целта сипете захарта в касерола и разтопете до карамелизиране.

Сипете карамела в дълбока и широка форма за печене и внимателно разпределете и по стените.

Нарежете франзелата (по-стара) на кубчета и залейте с прясното мляко. Разбъркайте дборе.

Разбийте яйцата и ги смесете със захарта и лимоновата кора. Смесете с хляба и разбъркайте.

Получената млечна смес сипете във формата с карамела.

Изпечете флана на водна баня за около час (фурната е загрята на 180 градуса). Кремът трябва да е добре изпечен отгоре, затова наблюдавайте - може да се наложи времето за печене да се съкрати или удължи.

Извадете и охладете готовия крем. Обърнете върху подходяща чиния и по желание поднесете със сладолед или сметана.

Лимоновият флан с хляб е готов.

Ако тази рецепта ви харесва, вижте как да направите истински крем карамел без шупли.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: