Начин на приготвяне
Разделете белтъци и жълтъци в две купи. Разтопете шоколада на водна баня заедно с кравето масло. Махнете и оставете да се охлади.
С миксер разбийте жълтъците и захарта до пухкав бял крем. Добавете бейлиса и разбъркайте. Белтъците разбийте със солта до меки връхчета.
Смесете шоколада в купата със жълтъците. Добавете половината белтъци и разбъркайте внимателно със силиконова шпатула. Добавете останалите белтъци и отново разбъркайте.
На дъното на подходящи чашки сложете по една лъжица от сладкото от череши, а отгоре напълнете с готовия шоколадов мус.
Оставете в хладилника за няколко часа. Преди да сервирате шоколадовия мус с череши, сложете във всяка чашка разбита сладкарска сметана.