Начин на приготвяне
Отделете жълтъците от два броя кокоши яйца. Смесете ги с рома и разбъркайте с помощта на миксер до получаване на пухкава пяна.
Натрошете шоколада на парчета и го разтопете на водна баня.
Щом се разтопят, към тях добавете сместа с жълтъци. Оставете на водната баня за около 10 минути, като не се отделяте от котлона и непрекъснато разбърквате.
Изключете котлона и оставете съда настрани.
В отделен съд разбийте течната сметана на пяна. Към нея на тънка струйка, наливайки под ъгъл, добавете внимателно и бавно шоколадовата смес.
Разбъркайте всички продукти до получаване на нежен и плътен шоколадов мус.
Измийте ягодите, почистете ги от дръжките им. Нарежете ги на филийки.
По дъното и стените на десертните чаши/купи нарежете резенчетата от ягоди. Внимателно с лъжица сложете от шоколадовия мус до средата на чашата.
Следва ред отново от ягоди, като поставяте и по стените. Над тях отново сложете от крема,
Шоколадовия мус с ягоди охладете в хладилника, преди да сервирате.