Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Мусове»Шоколадов мус с ягоди

Шоколадов мус с ягоди

Аника ВойтАника Войт
Експерт
2088171k1
Шоколадов мус с ягоди
Снимка: Аника Войт
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • течна сметана - 400 мл
  • шоколад - 200 г
  • жълтъци - 2 бр.
  • ром - 2 с.л.
  • ягоди - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделете жълтъците от два броя кокоши яйца. Смесете ги с рома и разбъркайте с помощта на миксер до получаване на пухкава пяна.

Натрошете шоколада на парчета и го разтопете на водна баня.

Щом се разтопят, към тях добавете сместа с жълтъци. Оставете на водната баня за около 10 минути, като не се отделяте от котлона и непрекъснато разбърквате.

Изключете котлона и оставете съда настрани.

В отделен съд разбийте течната сметана на пяна. Към нея на тънка струйка, наливайки под ъгъл, добавете внимателно и бавно шоколадовата смес.

Разбъркайте всички продукти до получаване на нежен и плътен шоколадов мус.

Измийте ягодите, почистете ги от дръжките им. Нарежете ги на филийки.

По дъното и стените на десертните чаши/купи нарежете резенчетата от ягоди. Внимателно с лъжица сложете от шоколадовия мус до средата на чашата.

Следва ред отново от ягоди, като поставяте и по стените. Над тях отново сложете от крема,

Шоколадовия мус с ягоди охладете в хладилника, преди да сервирате.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: