Начин на приготвяне
Сипете в тенджера 800 мл от млякото и захарта. Лично аз съм използвала домашно мляко и яйца, затова и кремът изглежда толкова добре.
Сложете млякото на котлона да заври, а захарта да се разтопи.
В подходяща суха купа разбийте останалите 200 мл мляко, яйцата и брашното. Бъркайте с миксер, за да не останат бучици.
С непрекъснато бъркане добавете кипналото мляко към яйчената смес.
Пак върнете на котлона и бъркайте енергично, за да не загори кремът. Свалете от огъня и добавете ванилийките.
Накрая добавете към ваниловия крем около 50 г масло - така кремът ще има още по-хубав вкус и аромат. Насипете в десертни купички или подходящи чашки.
Класическият домашен ванилов крем е готов.