Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Ванилов крем»Домашен ванилов пудинг

Домашен ванилов пудинг

Аника ВойтАника Войт
Експерт
2088171k1
Домашен ванилов пудинг
Снимка: Аника Войт
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Чудно вкусен ванилов пудинг"

Необходими продукти

  • прясно мляко - 500 мл
  • захар - 100 г
  • нишесте - 3 с.л. натурално
  • жълтъци - 3 бр.
  • ванилия - 1 бр. на шулулки
  • орехи - за поръсване, по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете по протежение на шушулката на ванилията и отстранете семената с върха на остър нож. Изсипете млякото в тенджерка, добавете там ваниловите семена и сложете на огъня.

Не се вари, а се затопля добре. Оставете млякото да се охлади - през това време то ще се насити с ванилов аромат.

Разбъркайте старателно захарта и нишестето в купа. Налейте мляко (задължително през цедка, за да предотвратите навлизането на ванилови частици в домашния пудинг).

Изсипете мляко и захар в тенджера и гответе, докато захарта се разтвори напълно.

В отделна купа разбийте леко жълтъците, изсипете топло мляко на тънка струя. Разбъркайте добре с размах. Изсипете отново в тенджерката и върнете на котлона.

Гответе на слаб огън, докато ваниловият пудинг се сгъсти.

Сервирайте ваниловото кремче в подходящи десерти чинийки. По желание гарнирайте Домашен ванилов пудинг със смлени орехи.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: