Начин на приготвяне
Нарежете по протежение на шушулката на ванилията и отстранете семената с върха на остър нож. Изсипете млякото в тенджерка, добавете там ваниловите семена и сложете на огъня.
Не се вари, а се затопля добре. Оставете млякото да се охлади - през това време то ще се насити с ванилов аромат.
Разбъркайте старателно захарта и нишестето в купа. Налейте мляко (задължително през цедка, за да предотвратите навлизането на ванилови частици в домашния пудинг).
Изсипете мляко и захар в тенджера и гответе, докато захарта се разтвори напълно.
В отделна купа разбийте леко жълтъците, изсипете топло мляко на тънка струя. Разбъркайте добре с размах. Изсипете отново в тенджерката и върнете на котлона.
Гответе на слаб огън, докато ваниловият пудинг се сгъсти.
Сервирайте ваниловото кремче в подходящи десерти чинийки. По желание гарнирайте Домашен ванилов пудинг със смлени орехи.