Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Крем Пита»Ванилов Крем Сладкиш

Ванилов Крем Сладкиш

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8592k16k1k
Ванилов Крем Сладкиш
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 4
27/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
18 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
63 мин.
Порции
12
"Вижте тази снимка - как е възможно още да не сте опитвали този разкошен ванилов крем сладкиш?"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр. (XL размер)
  • брашно - 500 грама
  • олио - 120 мл
  • захар - 180 грама
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • бакпулвер - 15 грама
  • кедрови ядки - за поръсване
  • пудра захар - за поръсване
  • ванилов крем
  • масло - 15 грама
  • прясно мляко - 800 мл
  • яйца - 2 бр. XL (или 3 бр. М размер)
  • брашно - 6 с.лъжици
  • захар - 6 лъжици с връх
  • ванилия - 2 броя
  • ванилия - 1 шушулка
  • ром - 2 с.лъжици
  • портокалова кора - от 1/2 портокал
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо пригответе ваниловия крем. В тенджера загрейте млякото с портокаловата кора, ванилиите и захарта. Когато кипне, намалете огъня на най-слабата степен.

В друг съд разбийте яйцата заедно с брашното и няколко лъжички мляко.

Махнете ваниловата шушулка и портокаловата кора от крема и постепенно налейте яйчената смес, като не спирате да бъркате.

Огънят трябва да е слаб, за да не се пресече яйцето. Накрая добавете маслото с рома и оставете крема да се охлади. Няколко пъти го разбъркайте, за да не се получи коричка по повърхността му.

През това време пригответе тестото. В дълбока купа пресейте брашното с бакпулвера. Отделно разбийте яйцата и захарта, добавете ги към брашното. Налейте лимоновия сок и олиото и постепенно замесете гладко тесто.

Готовото тесто разделете на две топки, като едната трябва да е по-голяма.

Набрашнете кухненския плот и разточете по-голямата топка на кора, чийто диаметър е 3 см по-голям от този на тавичката за печене.

Сложете кората в намазнената тава, а краищата плътно ги залепете към стените.

Сипете отгоре крема и сложете останалата разточена кора. Поръсете сладкиша с кедровите ядки.

Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете сладкиша до получаване на приятен златист загар. Охладете и го поръсете с пудра захар.

Ваниловият Крем Сладкиш е готов.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: