Начин на приготвяне
За млечния крем разбийте леко яйцето със захарта. Сипете на тънка струя прясното мляко с нишестето. Сложете на котлона и сварете крема до сгъстяване.
Накрая добавете ванилийката, покрийте с фолио за свежо съхранение и оставете да се охлади.
Обелете и нарежете на ситни кубченца ябълките. Поръсете ги с канелата и лимоновия сок.
Разбийте яйцата и захарта, сипете към тях млякото и олиото. Пресейте брашното заедно с ванилията и бакпулвера, добавете към горната смес и разбъркайте. Накрая сипете ябълките.
Пригответе форма с падащо дъно (диаметър 26 см). Сложете хартия за печене, сипете кексовата смес и я загладете.
Охладения крем сипете в пош с кръгъл накрайник. Шприцовайте спирала върху кексовата смес, започвайки от средата.
Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете ябълковия сладкиш до готовност - около 35 минути.
Оставете да се охлади и освободете от ринга. По желание поръсете с пудра захар, нарежете и сервирайте.
Разкошният сладкиш с ябълки и ванилов крем е готов!