Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Мусове»Шоколадов мус в микровълнова

Шоколадов мус в микровълнова

Марио НиколовМарио Николов
Новак
447893352
Шоколадов мус в микровълнова1 / 2
13/08/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
10 мин.
Порции
4
"Днес за десерта ще се погрижи микровълновата, а ние вярваме, че ще останете възхитени"

Необходими Продукти

  • шоколад - 150 г
  • яйца - 3 бр
  • вода - 1 - 2 с.л.
  • яйчен ликьор - 2 - 3 с.л.
  • сметана - ½ л
  • шоколад - настърган (за гарниане)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начупеният шоколад се слага в купичка за сос и се разтопява в микровълнова фурна за 1 ½ мин. при 600 Вт, без да се похлупва. Разбърква се един–два пъти.

В стъклена купа се слагат яйцата, водата и ликьорът, разбиват се добре и се държат 3 мин. при 180 Вт. Разбъркват се няколко пъти. Двете маси се смесват.

Сметаната се разбива на сняг, отделя се мляко за гарниране и първо се прибавя 1/3 към шоколадовата смес, а след това и останалата част.

Мусът се гарнира със сметана и настърган шоколад.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: