Начин на приготвяне
Разбийте продуктите за блата в посочената последователност. Изпечете блата за парфе за няколко минути, докато добие розов цвят в предварително загряна на 170 градуса фурна. Пече се във формата, в която ще правите парфето. Оставете до да изстине.
Пасирайте малините и ги претрийте през сито, за да отстраните семчиците. Разбийте белтъците и постепенно добавяйте 1/2 от захарта - трябва да се получат лъскави и твърди връхчета.
Отделно разбийте двата вида сметана с останалата захар и ароматизирайте с ванилията. Сипете пюрето от малини и предварително набъбналия и разтопен желатин. Накрая внимателно объркайте с разбитите белтъци.
Сложете блата във формата с отлепящи се страни. Сипете отгоре крема и загладете. Полейте с така приготвеното плодово парфе с малинов топинг или леко разтопено малиново сладко.
И сложете малиновото парфе в хладилник за няколко часа, за да се стегне.