Начин на приготвяне
Започнете с приготвянето на блата. Разбийте яйцата заедно със захарта и прибавете към тях брашното, бакпулвера, ваниловата захар и разтопеното масло.
Сложете хартия за печене в кръгла тава и сипете вътре сместа. Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете за около 12 минути. Охладете изпечения блат.
През това време пригответе крема. Разтворете желатина в студеното мляко и го оставете да набъбне. След това го загрейте на водна баня до втечняване.
Разбийте заквасената сметана със захарта и крема сиренето. Прибавете желатина и разбъркайте добре.
Отделно разбийте сладкарската сметана до получаване на твърди връхчета. Прибавете я към горния крем и разбъркайте с шпатула.
Пригответе си форма за торта с отделящи се стени. Сложете вътре блата и сипете сметановия крем. Заравнете добре и приберете парфето в хладник да стегне.
Междувременно намачкайте половината от малините. Отделете сока им и го сипете в малка тенджерка заедно със захарта. Загрейте и варете до гъст сироп.
Разтворете желатина във водата и щом набъбне го загрейте до втечняване. Смесете го с малиновия сироп.
Извадете десерта от хладнилника. Наредете върху крема малините и залейте с желето.
Върнете в хладилника за още няколко часа, за да стегне много хубаво.
Малиновото парфе с изпечен блат е готово.