Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Парфета»Парфе с пандишпанов блат

Парфе с пандишпанов блат

Парфе с пандишпанов блат
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Вкусно и леко плодове парфе, на което да се насладите с цялото семейство"

Необходими продукти

  • горски плодове - 200 грама
  • пандишпанов блат - 1 брой (18 см)
  • бадеми - филирани
  • заквасена сметана - 200 грама
  • желатин - 1 бр. (10 г)
  • кисело мляко - 400 грама (гъсто)
  • бял шоколад
  • фарситура - 100 г ягода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете сметаната и млякото в подходяща купа.

Накиснете желатина в 50 мл студена вода и когато се разтвори го разтопете на водна баня. Сипете го към млечната смес и разбъркайте.

Сложете готовия блат в ринг. Леко го сиропирайте с малко захарен сироп и отгоре сипете част от сметановия крем.

Поръсете с горските плодове и покрийте с останалия крем.

Приберете парфето в хладилник, за да стегне за няколко часа.

След това сипете най-отгоре фарситурата и върнете пак в хладилника.

Оставете да стегне до следващия ден. Облепете го филирани бадеми и поръсете с настърган бял шоколад.

Парфето с пандишпанов блат е готово.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: