Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Много сполучлив пандишпанов кекс

Много сполучлив пандишпанов кекс

редакция:
Мария СимоваМария Симова
Копирайтър
3051k4k2
Много сполучлив пандишпанов кекс
Снимка: Мария Симова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
14
"Дори не можем да преброим колко парчета изядохме само на закуска от този пандишпанов кекс"

Необходими продукти

  • брашно - 1 и 1/2 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • какао - 2 ч.л.
  • яйца - 6 бр.
  • олио - 3 с.л.
  • лимони - 1 бр. кора
  • стафиди - 1 шепа
  • ванилия - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата заедно със захарта на водна баня за около 15 мин. до нежна и гладка смес.

Без да спирате да бъркате добавете ванилията, олиото и лимоновата кора, настъргана.

Разбъркайте с шпатула и добавете брашното. Бъркайте до усвояването му.

Пригответе си форма за кекс, намазнена с масло. Залепете ги по дъното на формата с помощта на масло.

Сипете 1/3 от смес за страхотния кекс, поръсете с 1 ч.л. какао през цедка, после още 1/3 смес и пак какао и последно 1/3 смес.

Печете пандишпановия сладкиш до готовност на 150 градуса.

Много сполучлив пандишпанов кекс се получава!

Опитай непременно и предложенията ни за вкусна пандипшанова торта или класическия ванилов кекс.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: