Начин на приготвяне
Днес ви предлгам да приготвите един кекс, който винаги се получава и не изисква много продукти, а само такива, които ги има във всеки дом. Това е сладкиш от старите тетрадки на нашите баби, който приготвям и днес.
Разбийте яйцата със захарта с миксер на високи обороти, докато сместа удвои обема си и захарта се разтвори напълно. Разбира се, може да разбъркате сместа и на ръка, просто с миксера става по-лесно.
След това прибавете последователно останалите съставки без какаото и бъркайте с миксера, но вече на най-ниската степен.
Отделете малка част от сместа и прибавете към нея какаото. Разбъркайте.
Намажете с олио форма за кекс и набрашнете. Ако използвате силиконова форма това не е задължително.
Сипете първо бялата смес, а отгоре сложете на няколко места от какаовата.
С дървено шишче направете няколко завъртания в тестото, за да се смесят леко двете смеси.
Сложете шарения кекс да се пече в загрята фурна на 170 °С за около 40 минути - до суха клечка.
След изпичане на винаги сполучлив кекс охладете върху решетка и ако желаете, поръсете винаги сполучлив кекс с пудра захар.