Малиново парфе

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Малиново парфе2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
70 мин.
Порции
12
"На вкусните десерти калориите не се смятат, нали знаете"

Необходими продукти

  • за блата
  • яйца - 1 бр.
  • захар - 3 с.л.
  • ванилия - 1 прахче
  • лимони - настъргана лимонова кора от 1 бр.
  • брашно - 3 с.л.
  • бакпулвер - 2 щипки
  • За крема
  • малини - 500 г + за украса по желание
  • сметана - 400 г заквасена
  • течна сметана - 1 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • ванилия - 1 прахче
  • желатин - 2 пакетчета
  • яйца - 3 белтъка
  • за гарниране
  • сладко от малини - или малинов топинг
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте продуктите за блата в посочената последователност. Изпечете блата за парфе за няколко минути, докато добие розов цвят в предварително загряна на 170 градуса фурна. Пече се във формата, в която ще правите парфето. Оставете до да изстине.

Пасирайте малините и ги претрийте през сито, за да отстраните семчиците. Разбийте белтъците и постепенно добавяйте 1/2 от захарта - трябва да се получат лъскави и твърди връхчета.

Отделно разбийте двата вида сметана с останалата захар и ароматизирайте с ванилията. Сипете пюрето от малини и предварително набъбналия и разтопен желатин. Накрая внимателно объркайте с разбитите белтъци.

Сложете блата във формата с отлепящи се страни. Сипете отгоре крема и загладете. Полейте с така приготвеното плодово парфе с малинов топинг или леко разтопено малиново сладко.

И сложете малиновото парфе в хладилник за няколко часа, за да се стегне.

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: