Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладки рула»Пухкаво пандишпаново руло

Пухкаво пандишпаново руло

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Новак
1464932k
Пухкаво пандишпаново руло
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
8 мин.
Общо
48 мин.
Порции
4
"Добавяме чаша горещо какао към пухкавото пандишпаново руло и откриваме пълното щастие"

Необходими продукти

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 4 с.л.
  • брашно - 4 с.л.
  • ванилия - 2 бр.
  • шоколадови капки - 100 г
  • още
  • сметана - 250 мл за разбиване
  • течен шоколад - 3 - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Счупете яйцата в купа и добавете захарта. Разбийте с миксер до пухкав крем. Пресейте брашното с щипка сол и две прахчета ванилия.

На порции го прибавете в разбитите яйца бъркайки внимателно с лъжица. Застелете голямата тава на печката с парче хартия за печене.

Намажете я съвсем леко с олио и разпръснете шоколадовите капки. Изсипете пандишпановата смес. Подравнете и изпечете домашно пандишпаново руло на 200 градуса в предварително загрята фурна за 6-8 мин.

Извадете блата от фурната и веднага го обърнете върху памучна кърпа. Отстранете хартията и навийте на руло. Разбийте сметаната на твърд сняг.

Развийте охладения пандишпанов блат и намажете с няколко супени лъжици течен шоколад. Отгоре намажете щедро разбитата сметана. Завийте отново на руло. Поръсете с пудра захар пандишпановото руло с шоколад!

Пухкаво пандишпаново руло - да ви е сладко!

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: