Начин на приготвяне
Счупете яйцата в купа и добавете захарта. Разбийте с миксер до пухкав крем. Пресейте брашното с щипка сол и две прахчета ванилия.
На порции го прибавете в разбитите яйца бъркайки внимателно с лъжица. Застелете голямата тава на печката с парче хартия за печене.
Намажете я съвсем леко с олио и разпръснете шоколадовите капки. Изсипете пандишпановата смес. Подравнете и изпечете домашно пандишпаново руло на 200 градуса в предварително загрята фурна за 6-8 мин.
Извадете блата от фурната и веднага го обърнете върху памучна кърпа. Отстранете хартията и навийте на руло. Разбийте сметаната на твърд сняг.
Развийте охладения пандишпанов блат и намажете с няколко супени лъжици течен шоколад. Отгоре намажете щедро разбитата сметана. Завийте отново на руло. Поръсете с пудра захар пандишпановото руло с шоколад!
Пухкаво пандишпаново руло - да ви е сладко!