Пандишпаново руло

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Пандишпаново руло1 / 3
20/11/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
"Знаете ли колко много гости може да зарадвате с едно-единствено пандишпаново руло"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 броя
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • сода - 1 ч.л. бикарбонат
  • ванилия - 2 - 3 пакетчета
  • мармалад - по избор, за намазване
  • орехи
  • сметана - за намазване
  • орехи - 1 ч.ч. смлени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата и захарта се разбиват до побеляване, прибавя се брашното със содата и ванилиите. Разбива се добре и се изсипва в голяма правоъгълна намаслена тава, на дъното на която има намаслена хартия за печене.

Пече се на 180 градуса в незагрята фурна. След като е готов, блатът се обръща, още докато е горещ, върху хартия, на която е изсипана пудра захар. Веднага се намазва с мармалад и се наръсва със счукани орехи. Още топъл, се увива на руло с помощта на хартията.

Готовото руло се намазва старателно с разбита сладка сметана с орехи.

Рейтинг

4.3
516
46
34
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Grace404
Grace404
Efrosia, merci za rezeptata, mnogo dobre se poluchi. :)
08.03.2020 17:08
1
Нина Йорданова
Нина Йорданова
180
17.03.2019 11:44
Нина Йорданова
Нина Йорданова
190 не е ли висока температура.?
17.03.2019 11:44
Rosica Rosenova
Rosica Rosenova
Страхотен резултат. Благодаря за рецептата.
16.07.2014 15:18
@
@
Рецептата е страхотна!Пека в загрята фурна за около 5 минути, става невероятно вкусно!Благодаря!
01.06.2014 15:28
1
1
Диана Цанова
Диана Цанова
аз слагам бакпуловер
25.11.2013 17:31
8
1
1
Покажи всички подкоментари
Валентина Печева
Валентина Печева
За да стане блатът по-хубав, белтъците се разбиват отделно с половината от захарта, и към тях се прибавят разбитите жълтъци и т.н....няма нужда от сода.
17.11.2013 23:42
11
1
Юлия
Юлия
На пандишпан сода не се слага!
14.06.2013 17:18
10
2
румяна
румяна
Печете го в загрята фурна ,става по-добре.
09.06.2013 13:33
4
аз
аз
Получи се много добре.Благодаря за рецептата.
28.02.2013 13:00
1