Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладки рула»Пандишпаново руло със сметанов крем и малини

Пандишпаново руло със сметанов крем и малини

Пандишпаново руло със сметанов крем и малини
Снимка: Анелия Терзиева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
12 мин.
Общо
42 мин.
Порции
8
"Страхотно пандишпаново руло, което нямаме търпение да опитаме"

Необходими продукти

  • За пандишпановия блат
  • захар - 120 грама фина
  • яйца - 4 броя
  • брашно - 120 грама
  • сол - 1 щ.
  • За крема
  • цедено кисело мляко - 2 - 3 с.л.
  • заквасена сметана - 200 грама
  • малини - 1 купичка
  • пудра захар - 2 - 3 с.л.
  • пудра захар - за поръсване
  • плодове - за декорация
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата заедно със захарта до получаване на пухкава пяна. Прибавете брашното и разбъркайте с шпатула до хомогенност.

Сложете хартия за печене в правоъгълна тава и сипете сместа вътре.

Загрейте фурната на 170 градуса и изпечете блата за 10-12 минути.

Покрийте още топлия пандишпан с хартия за печене и внимателно го навийте на руло.

Разбъркайте сметаната със захарта и млякото. Добавете малините.

Разгънете охладения блат и го намажете със сметановия крем. Отново го навийте и го охладете в хладилник за няколко часа.

Украсете го със свежи плодове и поръсвете с малко пудра захар.

Пандишпановото руло със сметанов крем и малини е чудно.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: