Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладки Рула»Пандишпаново руло с млечен крем

Пандишпаново руло с млечен крем

Христинка КолеваХристинка Колева
Новак
103411716181
Пандишпаново руло с млечен крем
Снимка: Христинка Колева
1 / 3
15/06/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Пандишпаново руло с млечен крем, което се топи в устата"

Необходими Продукти

  • за платката
  • яйца - 5 бр.
  • захар - 5 с.л.
  • брашно - 4 с.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • за крема
  • прясно мляко - 250 г
  • жълтъци - 2 бр.
  • брашно - 20 г
  • царевично нишесте - 20 г
  • краве масло - 125 г меко
  • пудра захар - 3 с.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • шоколадови капки - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват заедно със захарта до пухкавост.

Към тях се добавя пресятото брашно и ванилията. Сместа се разбърква внимателно с шпатула. Изсипва се в тава 30/35 см, постелена с хартия за печене.

Платката за пандишпаново руло се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса 12 минути.

Оставя се да изстине заедно с хартията.

Към жълтъците за крема се добавят захарта, брашното и нишестето. Разреждат се с млякото. Поставя се на котлона и се вари до сгъстяване. Кремът от жълтъци се оставя да изстине.

Мекото краве масло се разбива с пудрата захар. Към него на порции се прибавя изстиналият крем, като разбиването продължава.

Платката се освобождава от хартията и се намазва с крема. Заглажда се и се поръсва с шоколадовите капки. Завива се на сладко руло откъм дългата страна. Рулото с крем се поставя в поднос и след това в хладилник.

За меренгето захарта се смесва с белтъците. Поставят се на водна баня и се бъркат до разтопяване на захарта. Отнемат се от огъня и се разбиват до плътност.

Меренгето се нанася с лъжица и след това се минава с горелка.

Да ви е сладко това Пандишпаново руло с млечен крем!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Не виждам никъде количество захар за самия крем и количество белтъци и захар за меренгето.
01.04.2023 20:40