Начин на приготвяне
Яйцата се разбиват заедно със захарта до пухкавост.
Към тях се добавя пресятото брашно и ванилията. Сместа се разбърква внимателно с шпатула. Изсипва се в тава 30/35 см, постелена с хартия за печене.
Платката за пандишпаново руло се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса 12 минути.
Оставя се да изстине заедно с хартията.
Към жълтъците за крема се добавят захарта, брашното и нишестето. Разреждат се с млякото. Поставя се на котлона и се вари до сгъстяване. Кремът от жълтъци се оставя да изстине.
Мекото краве масло се разбива с пудрата захар. Към него на порции се прибавя изстиналият крем, като разбиването продължава.
Платката се освобождава от хартията и се намазва с крема. Заглажда се и се поръсва с шоколадовите капки. Завива се на сладко руло откъм дългата страна. Рулото с крем се поставя в поднос и след това в хладилник.
За меренгето захарта се смесва с белтъците. Поставят се на водна баня и се бъркат до разтопяване на захарта. Отнемат се от огъня и се разбиват до плътност.
Меренгето се нанася с лъжица и след това се минава с горелка.
Да ви е сладко това Пандишпаново руло с млечен крем!
Коментари