Начин на приготвяне
В купа се разбиват яйцата със захарта, разбиваме с миксер докато се разтопи и прибавяме олио.
Накрая сипваме брашното с бакпулвера и се разбърква на кексова смес, която се излива върху хартия за печене в широка тава.
Печем блат в загрята фурна на 180 градуса за 15-20 минути, наглеждайте го да не прегори. При проба с клечка, трябва да е суха.
Изважда се, обръщаме на влажна кърпа, хартията се сваля и навиваме на пандишпаново руло.
Приготвя се крем, като се разбива крем сирене и пудра захар. Отделно се разбива сметана до меки връхчета и смесваме с крема сиренето на гладко кремче.
Рулото се развива, намазваме с половината крем, смесен с 3 с.л. домашно сладко по избор. Навива се на руло, което отгоре се намазва с крем.
Декорираме нашето руло с крем с помощта на пош и накрайник звезда. Правим вълнички и поръсваме с какао. Оставя се в хладилника, за да се стегне.
Пандишпаново руло със сладко и сметана за празник и делник е перфектно за почерпка! Да ви е сладко!