Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладки рула»Пандишпаново руло със сладко и сметана

Пандишпаново руло със сладко и сметана

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
4291k1k5
Пандишпаново руло със сладко и сметана3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
12
"Сладкиш за усмивки под формата на пандишпаново руло със сладко и сметана"

Необходими продукти

  • яйца - 4 бр. едри
  • захар - 150 г
  • олио - 3 с.л.
  • брашно - 150 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • крем
  • течна сметана - 200 г
  • крема сирене - 120 г
  • пудра захар - 4 с.л.
  • сладко - малини или др. по избор
  • какао - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват яйцата със захарта, разбиваме с миксер докато се разтопи и прибавяме олио.

Накрая сипваме брашното с бакпулвера и се разбърква на кексова смес, която се излива върху хартия за печене в широка тава.

Печем блат в загрята фурна на 180 градуса за 15-20 минути, наглеждайте го да не прегори. При проба с клечка, трябва да е суха.

Изважда се, обръщаме на влажна кърпа, хартията се сваля и навиваме на пандишпаново руло.

Приготвя се крем, като се разбива крем сирене и пудра захар. Отделно се разбива сметана до меки връхчета и смесваме с крема сиренето на гладко кремче.

Рулото се развива, намазваме с половината крем, смесен с 3 с.л. домашно сладко по избор. Навива се на руло, което отгоре се намазва с крем.

Декорираме нашето руло с крем с помощта на пош и накрайник звезда. Правим вълнички и поръсваме с какао. Оставя се в хладилника, за да се стегне.

Пандишпаново руло със сладко и сметана за празник и делник е перфектно за почерпка! Да ви е сладко!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: