Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладки рула»Пандишпаново руло с локум и орехи

Пандишпаново руло с локум и орехи

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Новак
1464932k
Пандишпаново руло с локум и орехи
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
5
"Страхотно руло с локум и орехи, което изчезва до последната трохичка"

Необходими продукти

  • яйца - 4 броя
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.чаша
  • амонячна сода - 1 щ.
  • печени орехи - 150 грама
  • локум - 1 кутийка (около 200 г)
  • оцет - 1 с.л.
  • какао - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта до получаване на хомогенен пухкав крем.

Добавете предварително пресятото брашно с лъжица оцет и содата. Разбъркайте добре.

Отделете една купичка от тази смес и я оцветете с пресятото какао.

Сложете хартия за печене в голяма тава. Изсипете бялата смес и заравнете хубаво.

Отгоре изсипете кафявата смес и внимателно я разнесете с помощта на лъжица.

Загрейте фурната на 200 градуса и изпечете блата до готовност - около 10 минути.

Извадете от фурната и веднага обърнете блата върху чиста кърпа. Завийте на руло и изчакайте да се охлади добре.

Сипете локума в малка тенджера и налейте 1/2 ч.ч. вода. Бъркайте до разтопяването му.

Добавете едро нарязаните печени орехи и намажете разгънатото сладко руло с тази смес.

Завийте отново, нарежете и поднесете.

Пандишпановото руло с локум и орехи е чудно!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: