Начин на приготвяне
Разбийте яйцата със захарта до получаване на хомогенен пухкав крем.
Добавете предварително пресятото брашно с лъжица оцет и содата. Разбъркайте добре.
Отделете една купичка от тази смес и я оцветете с пресятото какао.
Сложете хартия за печене в голяма тава. Изсипете бялата смес и заравнете хубаво.
Отгоре изсипете кафявата смес и внимателно я разнесете с помощта на лъжица.
Загрейте фурната на 200 градуса и изпечете блата до готовност - около 10 минути.
Извадете от фурната и веднага обърнете блата върху чиста кърпа. Завийте на руло и изчакайте да се охлади добре.
Сипете локума в малка тенджера и налейте 1/2 ч.ч. вода. Бъркайте до разтопяването му.
Добавете едро нарязаните печени орехи и намажете разгънатото сладко руло с тази смес.
Завийте отново, нарежете и поднесете.
Пандишпановото руло с локум и орехи е чудно!