Начин на приготвяне
Отделяме жълтъците от белтъците. Жълтъците разбиваме със захарта и водата до побеляване върху затоплен котлон.
След това, без да ги затопляме, доразбиваме, докато се превърнат в гъста кремообразна смес.
В друг съд разбиваме белтъците на твърд сняг с предвидената захар. Когато и те са готови, прибавяме жълтъци заедно с пресятото брашно.
Разбъркваме внимателно и изсипваме в тава, в която на дъното е сложена хартия, намазана с масло. Поставяме във фурната и печем за кратко.
Когато извадим, навиваме на руло заедно с хартията и оставяме да изстине. Започваме да си правим ваниловия крем за пандишпановото руло.
Разбиваме жълтъците с 1/2 от захарта. Предварително размиваме брашното в малко студено мляко и объркваме с разбитите жълтъци.
Прибавяме на струя към кипналото с останалата захар мляко. Загряваме сместа до сгъстяване и кипване, след което отстраняваме.
След отстраняването прибавяме кравето масло и ванилията и оставяме да изстине. От самия блат премахваме хартията и го поставяме на нова такава.
Намазваме блата на пухкавото сладко руло, след което навиваме и оставяме да престои 1-2 часа на хладно.
Поръсваме готовото руло с крем с пудра захар.
Пандишпановото руло с ванилов крем е готово да посрещне своите гости!