Начин на приготвяне
Разбиваме белтъците на сняг.
Отделно разбиваме белтъците със захарта на пухкав светъл крем. Добавяме вакпулвера и ванилията и сипваме при разбитите белтъци. Разбъркваме с шпатула и пресяваме брашното директно в сместа. Добавяме солта, разбъркваме и изсипваме в широка правоъгълна тава, покрита с хартия за печене.
Печем на 180 градуса 15 минути.
Изваждаме от фурната, оставяме леко да се охлади и отстраняваме хартията. Навиваме на руло и оставяме настрани.
Разбиваме маслото с пудрата захар и ванилията на пухкав маслен крем.
Развиваме пандишпановото руло, намазваме го равномерно с масления крем, а отгоре разпределяме шипковия мармалад. Навиваме отново и поставяме рулото с мармалад на подложка.
Разтопяваме шоколада с маслото и правим вертикални ивици върху сладкото руло. Между тях поръсваме с пудра захар.
Нашето нежно пандишпаново руло с шипков мармалад е готово за сервиране.